Novi Sad
27.06.2013.
06:41 > 07:34
U preduzeću "Dunav grupa agregati" danas će biti održan sastanak zaposlenih i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koji će predstaviti plan za propalu kompaniju, čiji je vlasnik uhapšeni biznismen Dušan Borovica.
  • ns time

    27.06.2013 12:18
    Ne znam cemu ovo razvlacenje oko "Heroj Pinkija".Gradonacelnikova funkcija ne daje nikakva prava da zamajava ove radnike.On se kao gradonacelnik ne pita tu nista,vec sud i poverioci koji je kompanija duzna novac.On tu nema ulogu ,kao sto je ni Vasin iz Pokrajine nema.Samo su mlatili te radnike da ne blokiraju Dunav i to je sve.Sustina je: gde su pare-to treba sud da pita Borovicu jer on nije ulozio nista, a para nema.Upropastio je i ovu i neke druge firme cim nije bilo meda na prstima.Onog politickog meda.Veoma zanimljivo:on i dalje krije imena ljudi koji su citav posao obavili.Nije on tako pametan sa srednjom masinskom.
  • Балакаха

    27.06.2013 07:36
    Ништа од реорганизације
    Радници "Пинкија" нека се не надају реорганизацији јер је предузеће много дужно и питање је само када ће неко од поверилаца да повуче ногу и покрене стечај. Реорганизација је неки облик стечаја где се практично замрзавају обавезе и повериоци усвајају план враћања дугова у неком период од нпр. 5 година, али и после ње "Пинки" мора сам да зарађује новце од којих ће се исплаћивати зараде и трошкови рада.
    С обзиром на висину дуга; застарелу механизацију; високе трошкове рада; колапс грађевинског сектора (који највише користи песак и шљунак) као и врло јаку и способну конкуренцију "Карин комерца" мале су шансе да да у реалним условима "Пинки" ствара доходак за текуће пословање и за враћање дугова које је тренутни власник нештедимице правио.
    По мени врло мрачна перспектива из које је можда стечај најбоље решење, које ће пресећи агонију у којој се ово предузеће налази већ дуже времена. Неко ће већ купити имовину и кренути у нову производњу неоптерећен дуговима из претходног периода. Дакле, сматрам да је за "Пинки" брз и поштен стечај најбоље решење.
  • Свилар

    27.06.2013 06:47
    Ретко језгровит наслов.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna